Viktige kvinnelige golfere gjennom tidene

Patty Berg (født 13. februar 1918) var en amerikansk profesjonell golfer, og fikk hele 60 krediterte seiere av LPGA (Ladies Professional Golf Association). Hun var en av de fremste under LPGA-tourene på 1940-, 1950- og 1960-tallet. Hun holder rekorden for fleste major-seire, og er medlem av golfens æresgalleri.

JoAnne Carner (født 4. april 1939) klarte å komme seg inn på golfens æresgalleri allerede som 20-åring. Hun var også amerikansk har 43 seire på LPGA Touren, noe som tok hennes navn opp til æresgalleriet. Av alle kvinnelige golfere er det kun ei som har klart å vunnet U.S Girls Junior, U.S Women’s Amateur og U.S Women’s Open, og denne kvinnen var nettopp JoAnne Carner. Hun var i tillegg den første kvinnen til å vinne 3 ulike USGA Championship arrangementer.

Nancy Lopez (født 6. januar 1957) var nok en amerikansk golfer med 48 LPGA Tour-seiere, og hadde en av de beste individuelle sesongene på dette tidspunktet. Hun er også den eneste kvinnen som har vunnet LPGA Rookie of the Year, Player of the Year og Vare Trophy i en og samme sesong. Dette presterte hun i 1978.

Kathy Whitworth (født 27. september 19download (61)39) var en amerikansk golfer med historiske 88 LPGA Tour seire, noe som er mer enn noen annen kvinne, og mer enn noen annen mann! Hun er medlem av golfens æresgalleri, og var også den første kvinnen til å vinne hele 1 million dollar på LPGA Touren.

Mickey Wright (født 14. februar 1935) var en amerikansk golfer som kan skryte av 13 major-seire og 82 LPGA Tour seire. Hun ga seg på topp som 34-åring, og anses som en av de virkelig store.

Annika Sorenstam (født 9. oktober 1970) var en svensk golfspiller, med resultater som rangerer henne som en av de aller beste kvinnelige golferne gjennom tidene. I 2008 (da hun la opp) hadde hun allerede 90 internasjonale turneringsseire, noe som gjorde henne til den største seierskvinnen noen gang. Hun har vunnet mest penger enn noen annen kvinnen gjennom golfen, og er selvfølgelig medlem av golfens æresgalleri.