Utstyr for golfere

Det viktigste utstyret man er nødt til å ha for å kunne spille golf er en golfkølle og en golfball. En golfkølle består av et stag med et håndtak på toppen, og en klubbe nederst på staget som tradisjonelt er laget av hardtre. Denne delen har imidlertid gjerne blitt byttet ut med metaller som titanium eller andre metallkompositter. Klubbene nederst på staget kan variere ut fra hvilken bane man spiller på. Dersom man er avhengig av å slå langt benytter man seg av spesialiserte klubber for denne type slag. Det samme gjelder om man vil ha mer skru, med en kortere distanse på golfballen. Golfkøllene blir mer og mer spesialiserte med tiden, og man har derfor muligheten til å slå ekstreme lengder, opp til 270 meter for en amatør.

For konkurrerende atleter er det maksimalt lov å ha med 14 golfkøller i bagen til et spill. Hvilke golfkøller den deltakende tar med seg er opptil spilleren selv, men hver eneste kølle må være i henhold til regelverket som er gitt for hver turnering. Golfkøller som imøtekommer disse kravene blir ofte kalt for “verifiserte”. Om man ikke holder seg til disse reglene kan man bli diskvalifisert.

Golfballene er ofte hvite og sfæriske med små prikkede innsenkninger som sørger for å minimere aerodynamisk drag ved at luften som strømmer rundt ballen som er i bevdownload (63)egelse ikke lenger er laminær, men turbulent. Lettere sagt, så vil ballen kunne skytes lenger. Mange golfere brukes også golfsko med enten metall eller plastikkknotter (som i fotball) for å øke friksjonen mot underlaget. Dette fører videre til at man klarer å utføre lengre og mer presise skudd.

En golfbag brukes til å holde styr på alt golfutstyret. Med en slik bag har man muligheten til lett å kunne transportere køller, baller og sko. Disse bagene er designet for å bæres på ryggen, og festes oftest med en reim som går diagonalt over brystet, akkurat som en veske. På banen ser man også golfbiler. Disse brukes for å effektivisere spillet, da man lett kan kjøre etter ballen.