Golfens lange historie

Selve ordet “golf” kommer trolig fra order “gouf” som mest sannsynlig er utledet fra det skotske ordet “goulf” som betyr “slag”. Ordet “golf” ble først nevnt i et skriv fra 1457, og det skotske ordet “goulf” regnes også som en “etterkommer” av nok et annet ord, nemlig det det tyske ordet “kolf”, som betyr kølle. I starten ble til og med sporten golf forbudt, fordi det tok plassen til trening med pil og bue. Det første kjente “golf”-spillet kommer fra så tidlig som på 1200-tallet i Loenen aan de Vecht. Personen med færrest slag på ballen for å få den ned i et hull som var noen hundre meter unna ble kåret til vinneren.

Når golfen faktisk oppsto er noe usikkerdownload (62)t, og dette er dessuten veldig debattert. Noen mener at golfen kan spores tilbake på romernes tid, hvor de benyttet seg av en bøyd pinne og lærball som var stappet med slags form for masse. Golfen skal så ha blitt introdusert til Europa ved middelalderen. Golfens moderne tid startet på 1500-tallet i Skottland. Den klassiske 18-hullsbanen ble konstruert i 1764, hvor den først var en 22-hullsbane som ble modifisert ned til 18 hull. Den eldste golfbanen har fått en egen spalte i Guinness World Records og er å finne i Musselburgh Links i Skottland allerede 2. mars 1672. De eldste nåværende reglene kommer fra så tidlig som i år 1744. Den eldste golfturneringen som fremdeles eksisterer kalles “The Open Championship”, og dette var den første turneringen hvor man kunne få major-seieren, en meget prestisjetung seier. Golfere fikk sitt første møte med denne turneringen den 17. oktober 1860 ved Prestwick Golf Club i Ayrshire i Skottland.

Informasjon og fakta om golfens historie er å finne ved flere ulike golfmuseum rundt om i verden, blant annet i Skottland på det britiske golfmuseet.